Terve Oppiva Mieli

Terve Oppiva Mieli (TOM) on Folkhälsanin tutkimuskeskuksen ja Helsingin yliopiston yhteistyössä toteutettava terveyden, hyvinvoinnin ja oppimisen edistämisen monitieteinen tutkimus- ja kehittämishanke.

Lue lisää tutkimuksesta

Terve oppiva mieli

Tiede &
tutkimus

 Koululaisten parissa toteutettavassa Terve Oppiva Mieli -tutkimuksessa selvitetään tietoisuustaitoharjoitusten vaikuttavuutta lasten ja nuorten hyvinvointiin, stressinhallintaan ja oppimiseen. Tutustu TOM-tutkimuksen tavoitteisiin ja toteutuksen eri vaiheisiin.

illustration_03

Happy-hanke kouluille

Happy-hankkeessa kehitetään oppilaiden ja opettajien tietoisuustaitopohjaiset hyvinvointiohjelmat kouluihin ja selvitetään yhteistyössä koulujen kanssa, miten viedä tietoisuustaitoja osaksi koululaisten arkea.

Terve oppiva mieli

Harjoituksia nuorelle

Keskittymistä voi harjoitella yhtä lailla kuin mitä vain taitoa – sinulle sopivana aikana. Löytyisikö pienistä tauoista ja harjoituksista Sinulle hyvää oloa? Tietoisuustaitoharjoituksilla voi vähentää stressiä ja lisätä onnellisuutta ja keskittymiskykyä. Voit kokeilla harjoituksia itse.

TOMissa tapahtuu

Copy of Oppilaille ja opettajille työkaluja hyvinvoinnin edistämiseen

Helsingin Sanomissa on 10.11.2019 julkaistu lehtiartikkeli, jossa kerrotaan hankkeemme etenemisestä, sen vastaanotosta kouluissa sekä tutkimustuloksista tietoisuustaitojen harjoittamisen hyvinvointivaikutuksista.

Lue lisää

Tutustu työhömme

Työryhmämme työskentelee sekä tutkimuksen että kouluttamisen parissa. Lue lisää ajankohtaisista uutisista työhömme liittyen. 

Lue lisää